Greek Designers Can Do It Better | Vasia Kont: One day with her

Μπορεί να πέρασαν αρκετοί μήνες (Απρίλιος ήταν αν θυμάμαι καλά!) από το ραντεβού μου με την Vasia, αλλά ακόμα θυμάμαι κάθε ζουμερή λεπτομέρεια της συζήτησής μας! Και σήμερα θα σας την εκμυστηρευτώ όλη!

Ώρα δώδεκα ακριβώς, κατεβαίνω από τον ηλεκτρικό. Θησείο. Το κινητό μου χτυπάει.. η Vasia είναι καθ' οδόν, θα καθυστερούσε λίγο εξαιτίας του προηγούμενου ραντεβού της - νύφη βλέπεις, τα θέλει όλα τέλεια! Κάνω μια βόλτα ανάμεσα σε μνημεία και καφετέριες γεμάτες με φοιτητοπαρέες. Σκέφτομαι πως σε λίγο καιρό θα είμαι κι εγώ μέλος της φοιτητικής κοινότητας και ξαφνικά νιώθω τύψεις που άφησα την παρέα μου να απολαμβάνει μια από τις τελευταίες εκδρομές του λυκείου στο νησί, ενώ εγώ είμαι κουρασμένη από ένα ταξίδι αστραπή στην Αθήνα και έχω να αντιμετωπίσω την αφόρητη ζέστη της πρωτεύουσας - η πιο ζεστή μέρα της άνοιξης ever.

Η διάθεσή μου, όμως, αλλάζει αμέσως όταν μια κοπέλα μου γνέφει από το απέναντι πεζοδρόμιο! Greek designer εν όψει! Λίγο αμήχανη η στιγμή της live γνωριμίας, μιας και με την Vasia είχαμε γνωριστεί διαδικτυακά και τηλεφωνικά μόνο (το facebook κάνει την ζωή ενός blogger πολύ πιο εύκολη, πιστέψτε με!). Πολύ ευχάριστη και "έξω καρδιά" τύπος με έκανε να νιώσω άνετα αμέσως, σαν να έβγαινα βόλτα με την κολλητή μου! Και τώρα θα με ρωτήσετε πως είναι να βγαίνεις βόλτα με μία σχεδιάστρια στις 12 και κάτι το μεσημέρι στο Θησείο;! Θα σας απαντήσω.... πολύύύύύ ενδιαφέρον!

Η Vasia είναι ντυμένη στα μαύρα - γκρι! Λάτρεψα το μάλλινο πουλόβερ της (και αυτή είχε σκάσει από την ζέστη, αλλά ο καιρός μας κορόιδευε!) και τις μεταλλικές λεπτομέρειες στα χέρια της! Θα χαρακτήριζα το look της ροκ; grunge?! Καμία υπερβολή κι όμως τραβούσε τα βλέμματα! Πηγαίνουμε προς το Chocolat. Το κινητό της χτυπά. Ένας φίλος της φωτογράφος την προσκαλεί στην επίδειξη της Patricia Field (πες wow τώρα!) που είχε προγραμματιστεί για το απόγευμα της ίδιας μέρας!

Φτάνουμε στο Chocolat, ανεβαίνουμε στον τελευταίο όροφο - εκεί που η θέα της Ακρόπολης σου κόβει την ανάσα! Παραγγέλνουμε δροσερούς χυμούς και η συζήτησή μας ξεκινάει!

Λοιπόν, η Vasia δεν είναι σνομπ (πολύ σημαντικό!). Με αντιμετωπίζει όπως την κολλητή της την Χριστίνα (blogger στο fashionable.gr) την οποία γνώρισε κατά της διάρκεια μιας συνέντευξης και από τότε έχουν γίνει αχώριστες! (ορίστε! για εσάς που λέτε ότι δεν μπορούν να γίνουν πραγματικές φιλίες στον φασοκόσμο!). Θέλει να μάθει πράγματα για μένα, μου λέει την δικιά της εμπειρία με τις πανελλήνιες και τις σπουδές της και με εμψυχώνει! Η ώρα περνά ευχάριστα και επειδή κι εγώ συμπάθησα πολύ την Vasia θα κρατήσω την προσωπική μας συζήτηση κρυφή (sorry for that!) και θα συνεχίσω με τα επαγγελματικά της υπόθεσης!

Τώρα παίρνω ρόλο δημοσιογράφου και ξεκινώ τις ερωτήσεις! Να ξέρεις πως έμαθα κάτι πολύ σημαντικό για τα μελλοντικά σχέδια της Vasia Kont αλλά χμμ... δεν θα στο πω! Γιατί είμαι σίγουρη πως δεν θα έχεις ξαναδεί κάτι παρόμοιο ούτε σε βιτρίνες ούτε σε catwalks και θα ενθουσιαστείς όσο και εγώ μόλις το δεις!

Anyways, εσύ θα μάθεις ότι...

1) H Vasia, ετών 23, είναι από τον Πειραιά και μεγάλωσε στην Δραπετσώνα. Σπούδασε σχέδιο μόδας και ενδυματολογία στο ΙΕΚ Ακμή και στην Zer Fam. Εργάζεται ως designer εδώ και τέσσερα χρόνια.

2) Στα 19 της ξεκίνησε την καριέρα της στον χώρο της μόδας παίρνοντας μέρος σε ένα show με τους καλύτερους νέους σχεδιαστές στην Ελληνική Εβδομάδα Μόδας. Έπειτα στα 21 της πήρε μέρος στην AXDW όπου παρουσίασε την πρώτη της ολοκληρωμένη collection και από τότε συνεχίζει τις collections της κάνοντας παράλληλα κάποια αρχικά βήματα στο εξωτερικό!

3) Η έμπνευσή της πηγάζει κυρίως μέσα από την μουσική που ακούει (τα ακουστικά είναι πάνω της 24/24). Παρόλ' αυτά, μπορεί να εμπνευστεί και από έναν πίνακα, ένα γλυπτό, ένα κτήριο.. Γι' αυτό της αρέσει πολύ να βγάζει φωτογραφίες (και να τις επεξεργάζεται αργότερα) από οτιδήποτε της κεντρίζει την προσοχή!

4) Οι collections της έχουν ένα χαρακτηριστικό ροκ στοιχείο και δηλώνει πως λατρεύει τα καρφιά! (Και τα δύο κομμάτια που σας κάναμε δωράκι στο facebook page είχαν καρφάκια!)

5) Η Vasia επίσης μου είπε ότι δεν πιστεύει πως η κρίση επηρεάζει το style μας.
"Φυσικά και περιορίζονται τα έξοδά μας και προφανώς δεν υπάρχει η κίνηση που υπήρχε άλλοτε στην αγορά. Θέλω να πιστεύω όμως πως θα ανακάμψουμε."
Και για τις δύσκολες no-money μέρες σου προτείνει... "Μπορείτε να μεταποιήσετε τα ρούχα σας με τρουκς, ειδικές βαφές κτλ. Ένα t-shirt μπορεί εύκολα να γίνει strapless. Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και δημιουργήστε!"

6) Στην τσάντα της θα βρείτε... άπειρα απολυμαντικά μαντηλάκια. καθ' ότι έχει μια "μικρή" μικροβιοφοβία! Έχει πάντα μαζί της την ατζέντα της, ένα βιβλίο με ξένη ποίηση, πορτοφόλι και το άρωμά της. Ποτέ δεν θα ξεχάσει κάτι από τα παραπάνω!

7) Οι αγαπημένοι της σχεδιαστές είναι ο Alexander MacQueen, ο John Galliano και η Vera Wang.
"Είναι και οι τρεις coutouriers και ο καθένας σε ότι κι αν κάνει είναι μοναδικός. Αγαπώ τον MacQueen γιατί όσο avant garde και αν ήταν οι συλλογές του είχαν πάντα μια αρμονία είτε χρωματικά, είτε σχεδιαστικά.  Ο Galliano είναι στους αγαπημένους μου, επειδή παρουσίαζε εκπληκτικές συλλογές για τον οίκο Dior, αλλά ταυτόχρονα και για το δικό του brand. Δύο διαφορετικά styles, καθώς από την μια έπρεπε να κρατήσει το style του οίκου Dior εναρμονισμένο με τις τρελές ιδέες του! Έβγαζε τον δικό του εαυτό στις συλλογές του brand του και ποτέ δεν ένιωσα να λείπει κάτι απ' όλα όσα σχεδίασε! Τέλος, η Vera Wang είναι στους αγαπημένους μου σχεδιαστές γιατί θεωρώ τα νυφικά της Haute Couture gowns. Δεν είναι τα κλασσικά (βαρετά για εμένα) νυφικά με στρας.. κτλ, τα φορτωμένα. Μπορεί να έχει άπειρα μέτρα τούλι ένα νυφικό κι όμως να δείχνει τόσο υπέροχο, τόσο "λιτό", όσο extravaganza κι αν είναι!"

Η μέρα μου με την Vasia ήταν πολύ όμορφη! Φεύγοντας μου άφησε δύο πανέμορφα δωράκια για εσάς (ναι αυτά που κληρώνουμε στην σελίδα του facebook!). Τώρα προγραμματίζουμε το επόμενο μη επαγγελματικό ραντεβού μας για καφέ! Αν ψάξεις ξέρεις που θα μας βρεις!
Μείνε ενήμερη με ένα like εδώ και εδώ και enjoy την φωτογράφιση παρακάτω!
(Μην ζηλεύεις που φοράω Vasia Kont, η φούστα της φωτογραφίας μπορεί να γίνει δικιά σου!)

Love,
K.
xxx













Για το μακιγιάζ μου χρησιμοποίησα προϊόντα της Golden Rose - Londessa.

0 σχόλια