Πως να αντιμετωπίσεις τα λιπαρά μαλλιά

Καλησπέρα lovely readers ♥

Πέρασε καιρός από το τελευταίο μου post, αλλά όπως θα έχετε ενημερωθεί από την σελίδα μου στο facebook βρίσκομαι σε διακοπούλες και ετοιμάζω το φοιτητικό μου σπίτι. Παρόλα αυτά, διαβάζω καθημερινά τα μηνύματά σας και τα mails σας! Δεν έχω προλάβει να απαντήσω σε όλες ακόμα, αλλά σύντομα θα βρείτε το ονοματάκι μου στις ειδοποιήσεις σας!!

Με αφορμή, λοιπόν, ένα μήνυμα που έλαβα στην facebook page και αφού απαρνήθηκα την πρωινή βόλτα στην παραλία είπα να δημοσιεύσω ένα ποστ που θα βοηθήσει πολλές από εσάς!

Η Ν. μου εξήγησε το πρόβλημά της που δεν ήταν αλλό από τα λιπαρά μαλλιά της που τόσο την ταλαιπωρούν! Εγώ κάνοντας την έρευνά μου και έχοντας βρεθεί αντιμέτωπη με το πρόβλημα αυτό σε μικρότερη ηλικία (κάπου στα 13-14 που οι ορμόνες τρελαίνονται) θα σας προτείνω μερικά tips που μπορούν να βοηθήσουν! :)

✓ Νερό! Πιες όσο περισσότερο νερό μπορείς! Δύο λίτρα την ημέρα είναι απαραίτητα για τον οργανισμό σου. Δεν είναι τυχαίο που όλες οι μοντέλες κυκλοφορούν με ένα μπουκαλάκι νερό! Τα μαλλιά σου θα το λατρέψουν ☆

✓ Φρούτα! Βάλε τα φρούτα στο πρόγραμμα διατροφής σου χωρίς κανέναν ενδοιασμό! Τα μαλλιά σου θα αποκτήσουν σταδιακά την λάμψη που τους αξίζει! Ένα φρούτο κάθε μέρα λοιπόν!

✓ Χρησιμοποίησε ΜΟΝΟ σαμπουάν για λιπαρά μαλλιά.

✓ Μην αγγίξεις το conditioner μέχρι να λυθεί το πρόβλημα.

✓ Χτένισε τα μαλλιά σου ΜΟΝΟ δύο φορές την μέρα. Χτένισέ τα πριν το λούσιμο και όχι μετά (sos!)

✓ Μην τα λούζεις παραπάνω από τρεις φορες την εβδομάδα. Το ξέρω ότι αυτό είναι κάτι πολύ δύσκολο για σένα, αλλά με το καθημερινό λούσιμο απλά εντείνεις το πρόβλημα! Μία όμορφη πλεξούδα ψαροκόκαλο μπορεί να σε βγάλει από την δύσκολη θέση ;)

✓ Μακριά (!) τα χέρια από τα μαλλιά σου!

✓ Εάν το πρόβλημα συνεχίζεται επισκέψου τον δερματολόγο σου.

Προσοχή! Ακολουθώντας τα παραπάνω tips δεν σημαίνει ότι θα δεις αποτελέσματα από την επόμενη κιόλας μέρα. Χρειάζεται υπομονή και συστηματική αυστηρή τήρηση όλων των παραπάνω συμβουλών.

H λιπαρότητα είναι συνήθως ένα ορμονικό ζήτημα και εμφανίζεται κυρίως στην ακμή της εφηβείας, κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε περιόδους μεγάλης έντασης ή στρες.
Συνήθως είναι ένα περιοδικό Φαινόμενο που κάνει τον κύκλο του και εξαφανίζεται! Απλά υπομονή κορίτσια! :)

Δεν έχω χρησιμοποιήσει πρόσφατα προϊόντα κατά της λιπαρότητας και γι' αυτό δεν μπορώ να σας προτείνω κάποια. 'Οποια από εσάς θέλει μπορεί να αφήσει την συμβουλή της σε σχόλιο παρακάτω!

P.S. Το μόνο Φωτογραφικό υλικό που έχω διαθέσιμο αυτή την στιγμή στο Note μου είναι στιγμές από τις διακοπές μου! Ορίστε μερικά hints για εσάς! ♥

τα λέμε πολύ σύντομα!
Love,
K.
xxx

0 σχόλια