Athens Xclusive Designers Week Oct. 2013 | The Story

Η ώρα είναι 22.05, έξω βρέχει καταρρακτωδώς και αισθάνομαι πολύ κουρασμένη για να συνεχίσω να διαβάζω ανατομία (άτιμη εξεταστική!). Ο χαρακτηριστικός ήχος από το NoteII  με ειδοποιεί ότι έχω νέο mail.  Πϕϕ, τέλεια! Ένα ακόμα mail θα μείνει αδιάβαστο για σήμερα μαζί με δεκάδες άλλα που περιμένουν καρτερικά το τέλος της εξεταστικής για να τα ανοίξω,  να απαντήσω σε όλο τον συναρπαστικό ϕασο-κόσμο και να ενημερώσω τις αναγνώστριές μου!
Η αλήθεια πως μόλις συνειδητοποίησα ότι έχω δύο ολόκληρους μήνες να δημοσιεύσω νέο άρθρο! Και σας ζητώ ευλαβικά συγγνώμη, αλλά μια η περίοδος προ εορτών που δαιμονίζεσαι, μια οι γιορτές (που μου είχαν λείψει τόόόόσο πολύ οι δικοί μου!), μια η εξεταστική στο καπάκι…  Σήμερα όμως αισθάνομαι πως αν δεν γράψω δεν θα κλείσω μάτι! Και έχω σκεϕτεί ποια ιστορία δεν σας έχω εξιστορήσει ακόμα..

Athens Xclusive Designers Week! Ναι, ϕέτος (τον Οκτώβρη του 2013 βασικά!) ήμουν κι εγώ εκεί! Παρακολούθησα το fashion show του Laskaris και ήρθα σε πρώτη (και αξέχαστη) επαϕή με τον κόσμο της μόδας στην μικρή, αλλά συναρπαστική ελληνική πραγματικότητα!
Η ώρα 6 και 10 μμ και βρίσκομαι στα σκαλιά του συνεδριακού κέντρου της Εθνικής Ασϕαλιστικής. Αργοπορημένη, όπως πάντα άλλωστε, καλώ την συνονόματη και αγαπημένη fashion photographer Κατερίνα Π. με την οποία είχαμε δώσει ραντεβού!
-«Είσαι στην είσοδο; Έρχομαι να σε πάρω! Φοράω μαύρο blazer, θα με αναγνωρίσεις!»
Όσο περιμένω την Κατερίνα να έρθει παρατηρώ τον κόσμο (κάθε ηλικίας!)  που καταϕτάνει! Κυρίες μεγάλης και μέσης ηλικίας, καλοντυμένες και πολύ σικάτες ϕτάνουν με την πρόσκληση στο χέρι και ποζάρουν στον ϕωτογράϕο που περιμένει στην είσοδο να ϕωτογραϕίσει όλη την αθηναϊκή αϕρόκρεμα. Δυο-τρεις παρέες από μοντέλα (μα πάντα ξινισμένη ϕάτσα;!) με τις ϕίλες τους σχολιάζουν κάθε δείγμα ζωντανού οργανισμού που μπαίνει στο οπτικό τους πεδίο. Μέσα στον γλυκό αυτό πανικό απομακρύνομαι σε μια γωνία και ψάχνω να βρω δικό μου γνωστό κόσμο απ΄την bloggόσϕαιρα! Η Ναταλία από το TwinFashion είναι λίγα μέτρα μακριά μου και συζητά έντονα με μια super chic ϕίλη της.. (χμμ, blogger και αυτή; Who knows?!). Φοράει τα καινούργια Stella McCartney μποτάκια της που μας έδειξε πριν κάποιες μέρες στο fb page και είναι τόσο όμορϕη όσο και μέσα από την οθόνη του laptop μου!
Η Κατερίνα ϕτάνει και αϕού ϕλυαρούμε για λίγο μπαίνουμε μέσα (όπου γίνεται πανικός!)  και κατευθυνόμαστε προς την γραμματεία! Παίρνω το καρτελάκι μου με την ένδειξη Press και αρχίζω να χαζεύω τους γύρω μου… Κοπέλες και αγόρια, στην πλειοψηϕία τους λίγο μεγαλύτεροι από μένα, συνομιλούν εύθυμα, ποζάρουν στους ϕωτογράϕους ή στις δικές του επαγγελματικές κάμερες, πίνουν Belvedere ή χαζεύουν την έκθεση του Ασλάνη… αισθάνομαι μια γλυκιά ζάλη και έναν ξαϕνικό ενθουσιασμό.. δικαιολογημένα, έτσι;!
Η Κατερίνα με τραβάει απ’ το χέρι και με οδηγεί στην είσοδο των “press” όπου όλοι οι “δικοί” μου έχουν αρχίσει να μαζεύονται ήδη! Είναι πραγματικά ο χώρος  με τους ανθρώπους που αν τους δεις σαν τρίτος (που δεν έχει ιδέα τι εστί fashion blogging) θα τους σχολιάσει εκκεντρικούς, ψώνια και σνομπ.  Εε, καμία σχέση! (εντάξει, καμία σχέση με την κακή την έννοια πάντα!)
Κάπου ανάμεσα σ’ αυτούς τους ανθρώπους, που καθώς περιμένουν παίρνουν selfies με το galaxy ή το iphone τους ή ποστάρουν στα γρήγορα, είμαι κι εγώ και ποζάρω στον ϕακό του NoteΙΙ με την Κατερίνα, ενώ ταυτόχρονα ενημερώνω το κοινό μου στο facebook και στο Instagram για το που βρίσκομαι! Για μας είναι απόλυτα ϕυσικό και διόλου άβολα αισθανόμαστε να παίρνουμε γκριμάτσες μόνοι μας μπροστά από μια κάμερα με δεκάδες αγνώστους δίπλα μας (βέβαια, κακά τα ψέματα, όλοι μας πάνω κάτω γνωριζόμαστε και παρακολουθούμε ο ένας τον άλλο μέσω των blog μας!). Soooo comfortable place for me!
Η πόρτα ανοίγει και σιγά σιγά, όλοι εμείς οι στυλάτοι τύποι με τα καρτελάκια μπαίνουμε μέσα στον χώρο της επίδειξης και καθόμαστε μπροστά μπροστά  (εννοείται!) στις θέσεις που μας υποδεικνύουν οι υπεύθυνοι για να καταγράψουμε  και να σχολιάσουμε τα πάντα!
Το show ξεκινά και το τι είδα θα το μάθεις σε επόμενο ποστ, μην βιάζεσαι!
Στο διάλειμμα δροσιζόμαστε με “it-to-drink” ποτά που μας ϕτιάχνουν τα παιδιά στα bar και συζητάμε εύθυμα μεταξύ μας για το show… θετικά, αρνητικά και πικάντικα σχόλια πλανώνται στην ατμόσϕαιρα! Εγώ κοιτάω το ρολόι μου, χαιρετώ την Κατερίνα και με μισή καρδιά αποχωρίζομαι το fashion week! Στον δρόμο ϕεύγοντας τρακάρω με την μικρή Φανή του Make A Wish, guest star του Laskaris Fashion Show.. μετά το show ϕεύγει και αυτή με τα δικά της αγαπημένα άτομα.. ενθουσιασμένη ϕυσικά! Προσπαθώ να είμαι διακριτική και αποϕεύγω να ακούσω τα σχόλιά τους για ό,τι έγινε στο backstage! Άλλωστε μια fashion blogger είμαι.. κι αν νομίζεις ότι σου έχω πει με κάθε λεπτομέρεια κάθε ζουμερή στιγμή εκείνης της μέρας κάνεις λάθος.. δεν μπορώ να σου αποκαλύψω και τα πάντα άλλωστε! Απλά θα τελειώσω αυτό το τεράστιο ποστ συστήνοντάς  σου να δεις για άλλη μια ϕορά το πετυχημένο “The Devil Wears Prada”…
Fabulous & tough ϕασο-κόσμε…
Καληνύχτα από μένα…
Love,
K.
xxx

0 σχόλια