Athens Bar Show 2016 | My Experience

Drunk hello σε όλους - και τονίζω το drunk!




Έχουν περάσει ήδη 6 μέρες από το τέλος του φετινού Athens Bar Show και ακόμα προσπαθώ να διώξω το αλκοόλ που ρέει στις φλέβες μου! Όχι, εντάξει, ας μην υπερβάλλω... δεν ήπια τόσο - ομολογώ πως η έκθεση δεν είχε σίγουρα "drink till you're drunk" χαρακτήρα, αντίθετα υποστήριζε την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ περνώντας ένα πολύ σημαντικό μήνυμα!




Ας τα πάρουμε όμως απ' την αρχή! Για όσους δεν γνωρίζουν το Αθηναϊκό bar show είναι μια ετήσια έκθεση προϊόντων που αφορά cafe/bars και τους αντίστοιχους επαγγελματίες του χώρου. Ταυτόχρονα όμως, είναι και ένα μεγάλο πάρτυ, στο οποίο θα γνωρίσεις νέο κόσμο, θα μοιραστείς εμπειρίες και σίγουρα θα ανεβάσεις το level των γνώσεών σου στον συγκεκριμένο χώρο, καθώς μπορείς να παρακολουθήσεις πολλά σεμινάρια από διακεκριμένους bartenders.
Επομένως, αν ανήκεις στο χώρο και αναζητάς διαρκώς νέες τεχνικές και γεύσεις που θα σε εξιτάρουν, τότε το bar show θα πρέπει να μπει οπωσδήποτε στη λίστα των events που θα παρευρεθείς!

Κάπως έτσι - επειδή λατρεύω τον χώρο και κατά καιρούς θέλω να αντικαθιστώ το dry martini μου με κάτι νέο - ο αγαπημένος μου bartender με πήρε μαζί του και βρέθηκα κι εγώ την προηγούμενη εβδομάδα στην Τεχνόπολη!



Βρέθηκα σε ένα πολύ όμορφο κλίμα και δοκίμασα πολλές νέες γεύσεις, πρωτόγνωρες για μένα - την fashion blogger! Και έχω να σας πωωωω....
Υπήρχε πολύς κόσμος!
Και οργάνωση! Ωωωω ναι. Αν και στην ελληνική πραγματικότητα η λέξη αυτή δύκολα γίνεται σωστά πράξη, ομολογώ πως η έκθεση ήταν πολύ καλά οργανωμένη.


Vasilis Toumplis (Απόφοιτος Bar Academy Hellas) | Babis Kaidalidis (Ιδρυτής Bar Academy Hellas)

Alessandro Cattani (Fabbri 1905) | Vasilis Toumplis (bartender/mixologist)

    Παρακολούθησα το σεμινάριο για τα μοριακά κοκτέιλς χωρίς αλκοόλ (molecular mocktails) από τον Alessandro Cattani της Fabbri 1905, το οποίο με ενθουσίασε και με έβαλε σε σκέψεις για το πως θα μπορούσα να φτιάξω μόνη στο σπίτι μου ένα εύκολο mocktail για να εντυπωσιάσω την παρέα μου! 











      Δοκίμασα μαστίχα, πολύύύ μαστίχα! Ένα καθαρά ελληνικό προϊόν που κερδίζει όλο και μεγαλύτερο έδαφος στο χώρο του κοκτέιλ. Πολλοί το αποκαλούν "το ποτό του μέλλοντος"!

      Ο χώρος που δημιούργησε η 3E για να εκθέσει τα προϊόντα της ήταν πραγματικά εντυπωσιακός και σου έδινε την εντύπωση ότι βρίσκεσαι σε bar του lower Manhattan - σίγουρα κάτι που ξεχώρισα! 













      Ναι, ομολογώ πως είμαι κι εγώ Aperol girl! Το Aperol Spritz ήταν εκεί είμαι σε φάση Can I have another one please?!
      Αν δεν το έχεις δοκιμάσει ακόμα καιρός να μπει στη λίστα της επόμενης εξόδου σου!










      Φυσικά δεν έχασα την ευκαιρία να δοκιμάσω ποτά με βάση το κλασσικό gin.
      Life is toο short to drink a bad gin tonic!








      Ήπια για πρώτη φορά paloma, ένα κοκτέιλ με βάση την τεκίλα και νότες εσπεριδοειδών και συγκεκριμένα grapefruit.


      Δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα, γιατί δεν είμαι λάτρης της τεκίλας.. αλλά σίγουρα παραδέχομαι το φανταχτερό του χρώμα! 




















      Ήπια επίσης το πιο γευστικό ρόφημα καφέ από το την Tia Maria.
                                                                                                          Frappe με σιρόπι pop corn - yummiiiii!


       



       Και φυσικά bar show, χωρίς εξοπλισμό bartending δεν νοείται! Λάτρεψα αυτά τα shakers σε μεταλλικές αποχρώσεις!





      Christos Axarlis (Bar Academy Hellas Instructor) | Vasilis Tomplis (bartender/mixologist)
      Εν κατακλείδι - όπως εύλογα μπορείς να καταλάβεις - η έκθεση ήταν εξαιρετική! Αν και δεν ανήκω στον χώρο πέρασα υπέροχα και ενθουσιάστηκα με όλες τις νέες γεύσεις που δοκίμασα!
      Αν μου ζητούσες να βαθμολογήσω το Athens Bar Show 2016 θα έπαιρνε σίγουρα 8,5 αστέρια! Και αυτό όχι γιατί δεν αξίζει
      παραπάνω, αλλα γιατί περιμένω ακόμα περισσότερα πράγματα την επόμενη χρονιά!






      Θα κλείσω αυτό το ποστ με ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά της Bar Academy Hellas που οργάνωσαν άψογα το Athens Bar Show 2016 ! Θα τα πούμε σίγουρα του χρόνου!





      Αν βρέθηκες κι εσύ εκεί περιμένω τα σχόλιά σου!
      Big kiss,
      K.

      1 σχόλια

      1. exei eisitirio gia na beis? boro na bw xoris na exo sxesi me ton xwro? prepei na perases polu wraia!! se zileuw!! ps. ta mallia soy einai telia!!! :*

        ΑπάντησηΔιαγραφή