Greek school : Πήρα κι εγώ το περιβόητο CD !




Σήμερα, 20/09/11, μαθήτρια πλέον της Β' Λυκείου, είμαι περήφανη που κρατώ στα χέρια μου, ένα χρόνο πριν την αποφοίτησή μου, το περιβόητο cd της κας Διαμαντοπούλου! Πραγματικά, δεν περίμενα ότι το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα θα είχε μια τοοοόσο μεγάλη εξέλιξη! Συγχαρητήρια! Τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλους τους "μεγάλους" του Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων που ορίζουν και διατάζουν άνομα. Συγχαρητήρια και στους καθηγητές που μπήκαν γελώντας στις τάξεις και μας μοίρασαν το cd της ντροπής! Είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι από την παθητική στάση που διατηρεί ένα μεγάλο ποσοστό των εκπαιδευτικών! Καταντήσαμε να μην ελπίζουμε σε τίποτα λίγες μέρες (;!) βδομάδες (;!) μήνες (;!) πριν την χρεοκοπία της Ελλάδας! 

Ακατανόητο το γεγονός της υπογραφής ότι μας παραδόθηκε επιτυχώς το cd ! Και που το πήραμε τι;;; Θα τρέξουμε όλοι στις οθόνες του υπολογιστή μας να διαβάσουμε ιστορία, βιολογία και μαθηματικά; Είναι το ίδιο από το να κρατάμε στα χέρια μας το κάθε βιβλίο; Ή μήπως στην Ελλάδα είμαστε τόσο προχωρημένοι ως μαθητές-ρομπότ που διαβάζουμε επιτυχώς την Μάχη του Μαραθώνα στο laptop μας; Κανένας δεν μας σκέφτεται! ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΣ ! Παρατηρώ ότι οι περικοπές στους μισθούς των καθηγητών είχαν ως αποτέλεσμα περικοπές και στον τρόπο διδασκαλίας του μαθήματός τους! Αρκούνται πλέον (περισσότερο από ποτέ) στα απολύτως απαραίτητα. Ένα κλίμα ανοργάνωσης πλανιέται σε κάθε σχολείο. Οι μαθητές έχουν ξυπνήσει και διεκδικούν! Φυσικά και δεν μπορούμε να αλλάξουμε την υπάρχουσα κατάσταση αλλά δεν χρειάζεται να διαλύσουμε ότι καταφέραμε να χτίσουμε εδώ και χρόνια! Δεν μιλάω για την ποιότητα του μαθήματος στις ελληνικές τάξεις! Ποτέ δεν αρκούσε αυτό που πρόσφερε κάθε καθηγητής (και φυσικά δεν φταίει ο ίδιος γι' αυτό). Αναφέρομαι στην ψυχολογική υποστήριξη που θα πρέπει να προσφέρουν οι καθηγητές στους μαθητές, αλλά και το αντίστροφο πλέον! Το μέλλον προβλέπεται δυσοίωνο και το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί τώρα είναι η πλήρης κατάλυση του ρόλου του σχολείου! Ας ξεχάσουμε το θέμα της γνώσης και ας δώσουμε περισσότερη σημασία στο θέμα αξίες! Την στιγμή που η διαφθορά, οι άνομες πράξεις και οι συνεχείς συνταγματικές παραβάσεις μας πλήττουν πρέπει να μείνουμε ανεπηρέαστοι και ακέραιοι ως χαρακτήρες.

Αυτοι οι "μεγάλοι" δεν προσπαθούν να μειώσουν ακόμα περισσότερο το επίπεδο στο θέμα γνώσεων στα ελληνικα σχολεία.Άλλωστε αυτό, εδώ και χρόνια, το έχουν αναλάβει τα φροντιστήρια. Προσπαθούν να μειώσουν τον ουσιαστικό ρόλο του σχολείου, δηλαδή την καλλιέργεια ορθής κρίσης, την μετάδοση αξιών...ώστε να γίνουμε εύκολα υποχείρια, παθητικοί δέκτες των όσων μας πλασάρουν. Στόχος τους να μην επαναστατήσουμε! Μην τους δώσετε το περιθώριο να εκπληρώσουν αυτούς τους στόχους τους!!! Η ανάγκη για συνεργασία και την καλύτερη δυνατή επικοινωνία μαθητών-καθηγητών είναι άκρως αναγκαία τώρα! Μην μας απογοητεύσετε! Σας παρακαλούμε!!! Είμαστε η μόνη ελπίδα για το μέλλον! 



0 σχόλια