17th axdw | tfv Edition (Part I)


…ή όλες οι juicy αφηγήσεις μιας fashion blogger για το τι πραγματικά έγινε στην 17η Εβδομάδα Μόδας.
Θα σας πω πολλάάά σήμερα! Φτιάξτε καφέ, γιατί θα κουτσομπολέψουμε!

Ας ξεκινήσουμε με το γεγονός ότι παρακολούθησα επιλεκτικά μόνο δύο catwalks από την πρώτη μέρα της AXDW  και παρόλα αυτά η υπερένταση και η κούραση χτύπησαν κόκκινο. Ναι, αν θες να παρακολουθήσεις μια εβδομάδα μόδας πρέπει να έχεις γερά νεύρα και πόδια! Συνήθως επικρατεί ένας πανικός στο χώρο: κάμερες, μοντέλα, bloggers, celebrities, δημοσιογράφοι σε συνδυασμό με την δυνατή μουσική δημιουργούν μια σουρεαλιστική μεν “panic-mode-on” δε κατάσταση (οπότε be prepared).



Η αλήθεια είναι ότι και η δεύτερη, αλλά και η τρίτη μέρα της διοργάνωσης είχαν shows που δεν θα ήθελα με τίποτα να χάσω, αλλά έχουμε και μια σχολή που μας επαναφέρει στην σκληρή πραγματικότητα, επομένως έπρεπε να αποχωριστώ νωρίς της πρωτεύουσα. (Blogging – Σχολή 0-1)
Anyways, τα fashion shows που παρακολούθησα  ήταν αυτά των Marks&Spencer και του Μάκη Τσέλιου. Διάλεξα να τα παρακολουθήσω για διαφορετικούς λόγους το καθένα: το πρώτο, γιατί πάντα δυσκολεύομαι απίστευτα να βρω κάτι που να ταιριάζει στο style μου από το brand – η μαμά μου όμως το λατρεύει. Got it?! Επομένως, αποφάσισα να δώσω μια δεύτερη ευκαιρία στα Marks&Spencer μήπως και καταφέρουν να με εντυπωσιάσουν. (Έτσι, για να μην είναι προκατειλημμένη απέναντί τους!)

Και όσον αφορά το show του Μάκη Τσέλιου… come on girl! Είναι Makis Tselios! ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να είσαι σε fashion week και να μην τον δεις!

Ας μιλήσουμε όμως λίγο για τα catwalks

Marks&Spencer London:

Ομολογώ πως ενθουσιάστηκα με την collection που παρουσίασε το brand – σε βαθμό που άκουγα τον εαυτό μου να μου λέει «Ναι Κατερίνα, μπορείς επιτέλους να μπεις στο κατάστημα και να βγεις με γεμάτες σακούλες». Στο catwalk τους έπαιζε πολύ ρίγα, floral, navy look και σαλοπέτα. Ο κλασσικός χαρακτήρας των Marks&Spencer φυσικά και δεν έχασε την αίγλη του, αλλά έβγαζε έναν φρέσκο αέρα.. κάτι πιο νεανικό σίγουρα – νομίζω πως σ΄αυτό το σημείο χειροκροτούμε τους σχεδιαστές του brand (πιο δυνατά, πιο δυνατά να το ακούσουν εκεί στα Λονδίνα!) 


                                                                                                
Ας μην σας ενθουσιάζω πολύ βέβαια με τον γλυκό λόγο μου – ναι θα το κάνω το κακό μου το σχόλιο, forgive me God.  Μπορεί η collection να ήταν αρκετά καλή και προσεγμένη, όμως dear (fashion?) director που ήσουν υπεύθυνος για την επιλογή των μοντέλων… ΓΙΑΤΙ ; Η αλήθεια είναι ότι δεν υπήρχε «συνοχή» πάνω στην πασαρέλα. Τα μοντέλα ήταν πολύ διαφορετικά μεταξύ τους, από το hairstyling, το ύψος τους.. μέχρι και το περπάτημά τους. Δεν «κολλούσαν» στην πασαρέλα. Δεν γνωρίζω αν αυτό έγινε σκόπιμα από το brand, αλλά όπως και να έχει…. a big NO. Επίσης, με το δολοφονικό μου βλέμμα (φανταστείτε με λίγο, νομίζω η θέση μου στο Press είχε πάρει φωτιά) παρατήρησα ότι υπήρχαν μοντέλα που βγήκαν στο catwalk με λάθος νούμερο παπούτσι και λιτό λουράκι (ωωω ναι, πάλι καλά που ήταν flat). Κάτι δεν πήγε καλά μάλλον στα backstage….
Αλλά ας μην πετάξω άλλα δηλητηριώδη βέλη…
Η καλοκαιρινή συλλογή των Marks&Spencer πιστεύω πως θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς φέτος. Οι σχεδιαστές έκαναν μια πολύ καλή δουλειά και γι’ αυτό τους συγχωρούμε όλα τα λαθάκια της πασαρέλας.

Makis Tselios:

Τι να σου πρωτοπώ… ας αρχίσουμε από το γεγονός ότι  ο χώρος της πασαρέλας γέμισε ασφυκτικά! Ανάμεσα στους guests βρισκόταν και ο αγαπημένος σε όλους Λάκης Γαβαλάς (what a pleasant surprise!). Η collection ήταν απλά υ-πέ-ρο-χη. Δαντέλα, ρίγα, floral patterns. Το νυφικό δεν έλειπε φυσικά από το φινάλε. Όλα κομμάτια υψηλής ραπτικής που έφεραν την άνοιξη κυριολεκτικά πάνω στο catwalk – άλλωστε δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο από τον σχεδιαστή. Ο οίκος για την άνοιξη/καλοκαίρι 2015 προτείνει απλό μακιγιάζ που δίνει έμφαση στα χείλη (red lipstick, bare eyes) και αυστηρό straight hairstyle με χωρίστρα στη μέση. Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ θα το προτιμήσω σίγουρα!

Στο catwalk όλα δούλεψαν ρολόι. Τα μοντέλα ήταν διαλεγμένα πολύ προσεχτικά, με πολύ καλό περπάτημα και attitude haute couture. Μέσα στον πανικό αναγνωρίσαμε την Μόνικα και την Τζέσικα (ναι, τις γνωστές από το Next Top Model). Την μουσική επιμέλεια είχε αναλάβει ο γνωστός και expert στο είδος του Dino MFU (ο αγαπημένος της Εύας Λάσκαρη ντε!), ενώ fashion director ήταν ο Αντώνης Σπάθας. Φυσικά, το κερασάκι στην τούρτα ήταν ο καλός μας Χάρης Σιανίδης που αν δεν τον έβλεπα μπροστά μου να ανεβοκατεβαίνει την πασαρέλα μιλώντας συνεχώς στο τηλέφωνο πριν το show, θα ορκιζόμουν πως κάποιο λάθος έγινε στο όνομα του P.R. (μα πείτε μου λίγο, δεν έχει εξαφανιστεί αυτό το αγόρι;!)



Εν κατακλείδι, το show του Μάκη Τσέλιου ήταν ακριβώς όπως το περιμέναμε και ακόμα καλύτερο! Επιβλητικό και αψεγάδιαστο! Και ομολογώ πως το κοινό έμεινε πολύ ενθουσιασμένο! Congrats Maki, γι’ αυτό σε αγαπάμε!

Νομίζω πως αυτό το ποστ πλησιάζει της 1000 λέξεις… οπότε μάλλον θα πρέπει να σε αφήσω για την ώρα. Ααα μην ανησυχείς! Η συνέχεια θα έρθει σε part II και είναι ακόμα πιο ενδιαφέρουσα…  
Να θυμάσαι πως έχουμε μείνει στο σημείο που τα fashion shows έχουν τελειώσει για μένα και βγαίνω από την αίθουσα ψάχνοντας την Βερόνικα (fashion contributor της βραδιάς). Αν θυμάμαι καλά τρέξαμε και οι δύο στην μπάρα των Starbucks για refreshing drinks

Το επόμενο ποστ έρχεται πολύ σύντομα! Μέχρι τότε τσέκαρε το video παρακάτω! ;)

Big kiss,
K.


4 σχόλια

  1. ήταν πολύ ωραίο το show του Τσέλιου!!
    στα Marks&Spencer δεν πήγα..
    αλλά ήμουν εκεί και τις άλλες 2 μέρες!!
    ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ααα lucky girl! Μακάρι να μπορούσα να δω όλα τα shows! Αυτή τη φορά έκαναν πολύ καλή δουλειά όλοι οι σχεδιαστές! :)

      Διαγραφή
  2. Where did you get the ring and your nail polish?
    http://www.lando.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή